Ondertekening overeenkomst aanpak Schelde- en Vechtstraat

78 woningen aan de Vechtstraat en Scheldstraat worden opgeknapt.

De complexen krijgen een geheel nieuw dak en een nieuwe buitengevel. De buitengevel wordt goed geïsoleerd en voorzien van steenstrips. Hierdoor krijgt het complex weer een frisse uitstraling. Alle woningen krijgen nieuwe kunststofkozijnen. Ook worden de badkamers, keukens en toiletten opgeknapt als dit recent nog niet gedaan is. Na de uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen veilig, goed geïsoleerd en tochtvrij waardoor veel energiezuiniger.

Vorige week ondertekenden Tamar Hagbi, directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen en Cornel Borst, directeur AC Borst Bouw de aannemingsovereenkomst om de twee woonblokken aan de Vechtstraat 129 t/m179 en Scheldestraat 62 t/m 158 te renoveren (78 totaal).

De voorbereidingen hebben wat tijd in beslag genomen, maar nu is het zover, en het mooie is dat we nog dit jaar gaan starten!

De bewoners zijn enthousiast over de plannen. Zo’n proces begint met overleggen met de huurdersraad over het project. Daarna lichten we alle bewoners in. Om uiteindelijk te mogen beginnen moet 70% van de bewoners toestemming geven. Dat percentage hadden we binnen een week bereikt.

Hellen Leijen, projectleider Woningbedrijf Velsen: “De aanpak is ingrijpend; de woningen krijgen een compleet nieuwe buitengevel, kozijnen en een nieuw dak. Daarnaast worden de badkamers, keukens en toiletten opgeknapt. De woningen zijn hierna veilig, geïsoleerd en tochtvrij en dus energiezuiniger.” Volgens planning wordt het project eind 2024 opgeleverd.

Op de hoogte blijven? Volg ons op:

Wij zoeken bouwtoppers!

Wij zoeken bouw-toppers!

Ben jij het talent wat wij zoeken?