PWN tekent voor verbouwing pompstation Wim Mensink

WIJK AAN ZEE – Op donderdag 15 februari heeft algemeen directeur Paulien Pistor namens PWN de overeenkomst getekend om komend najaar te starten met de verbouwing van pompstation Wim Mensink in Wijk aan Zee. Met de verbouwing van het pompstation wordt een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van onze productiecapaciteit.

De uitbreiding is nodig, omdat in Noord-Holland de bevolking groeit en de economische activiteit toeneemt. Bij de ondertekening waren ook vertegenwoordigers van de andere betrokken partijen aanwezig, zoals aannemers en ontwerpbureaus.

De partijen die betrokken zijn bij de verbouwing van het pompstation komen allemaal uit Noord-Holland. Het gaat voor ondergrondse infra om Van Baarsen Buisleidingen BV uit Badhoevedorp, voor bouw om AC Borst Bouw BV uit Castricum, voor werktuigbouw om OER Projecten BV uit Warmenhuizen en voor elektrotechniek om Batenburg Digit BV uit Zwaag. Deze bedrijven zijn geselecteerd op hun vakmanschap en expertise, maar ook op de vraag of zij de werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit kunnen voeren. Paulien Pistor vertelt: “PWN is naast drinkwaterleverancier ook natuurbeheerder. Ons is er alles aan gelegen om zowel onze omgeving als de omliggende natuur van het pompstation zo min mogelijk te belasten. Ik ben er trots op dat we met deze verbouwing kunnen laten zien dat we dit kunnen.”

Planning
De verbouwing van pompstation Wim Mensink start komend najaar en duurt tot 2027. Na afloop is een zuiveringsstap in het pompstation waarvoor chemicaliën worden gebruikt vervangen door UV. Dit betekent ook dat het aantal transportbewegingen door Wijk aan Zee vanaf dan drastisch wordt verminderd, want de aanvoer van chemicaliën is dan niet meer nodig. Wat precies de impact is op de directe omgeving van het pompstation tijdens de verbouwing, zal de komende maanden zorgvuldig in kaart worden gebracht. Daarover zullen betrokkenen op een later moment worden geïnformeerd.

De verbouwing van pompstation Wim Mensink is onderdeel van de plannen van PWN om de productiecapaciteit voor 2030 te vergroten. Ook op andere locaties breiden we de capaciteit uit, zoals in de voorzuivering in Andijk en in Pompstation Jan Lagrand in Heemskerk. Daarnaast komt er een extra pijpleiding tussen Jan Lagrand en Wim Mensink. Zo realiseren we een overcapaciteit van tien procent en zijn we beter in staat om calamiteiten op te vangen en aan de toenemende vraag naar drinkwater te kunnen blijven voldoen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op:

Wij zoeken bouwtoppers!

Wij zoeken bouw-toppers!

Ben jij het talent wat wij zoeken?