Wonen zonder energierekening

Wij werken voortdurend aan het optimaliseren van onze methode om woningen te renoveren naar nul-op-de-meter. Dit doen we niet alleen. We hebben ons aangesloten bij het initiatief Energiesprong van Platvorm 31. Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Jaarlijks betalen we in Nederland 13 miljard euro aan energiekosten voor koop- en huurwoningen. Met dit enorme bedrag zouden we woningen ook kunnen renoveren om ze energieneutraal te maken, waardoor ze samen aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Energiesprong wil dit plan vooruit helpen.

Hoe kan het dat ik minder betaal en toch een beter huis krijg?
Nu betaal je een bedrag per maand aan energiekosten. Die maandelijkse kosten heb je niet meer als je je huis slim laat verbouwen naar energieneutraal. Dus het geld dat je nu maandelijks kwijt bent aan energie, kun je gebruiken om je verbouwing mee af te betalen.

Wat merkt het milieu hier eigenlijk van?
Het milieu merkt hier heel veel van. Een groot percentage van de co2 uitstoot is het gevolg van het verwarmen en koelen van huizen en gebouwen. Als je huis energieneutraal is, gebruik je veel minder fossiele brandstoffen. Je huis is heel goed geïsoleerd en wekt net zoveel energie op als jij nodig hebt.

Actuele subsidies en regelingen voor duurzaam renoveren

De regelingen en subsidies voor duurzaam renoveren en energiebesparing stapelen zich op, maar zijn ook continu aan verandering onderhevig. Als u al op het spoor bent gekomen van een interessante regeling, dan kan het voorkomen dat de inschrijftermijn alweer verlopen is. Via deze link treft u een overzicht van de meest actuele regelingen en subsidies van de Rijksoverheid en de provincie Noord-Holland.

acbb-lees-meer-arrow Lees meer

 

Actuele subsidies en regelingen voor duurzaam renoveren

In 2050 alle woningen energieneutraal. Dat is in het energieakkoord afgesproken. Die horizon lijkt nog ver weg, maar er wordt hard gewerkt om die doelstelling waar te maken. Want 4,5 miljoen naoorlogse woningen verbeteren voor zowel huur-als koopwoningen, daar moeten we vandaag al mee beginnen.

acbb-lees-meer-arrow Lees meer