BIK Challenge: samenwerkingsovereenkomst getekend

BIK Challenge: samenwerkingsovereenkomst Pré Wonen en Team AC Borst Bouw getekend
Energiezuinige woningrenovatie in Beverwijkse Sint Aagtendorp

Velserbroek, 31 januari 2017 – Sint Aagtendorp is als buurt onderdeel van de wijk Kuenenplein-Plantage in Beverwijk.

Pré Wonen wil het wooncomfort van de 143 woningen in deze buurt verbeteren en een energiezuinige woningrenovatie uitvoeren. Via de BIK Challenge van de Kamer van Koophandel en Provincie Noord-Holland (mei-oktober 2016) is Team AC Borst Bouw gekozen en deze ketensamenwerking is op 27 januari vastgelegd in een overeenkomst. Namens de huurders denkt de projectcommissie direct vanaf de start mee. Zij zijn betrokken bij alle overleggen over de planvorming en bij de keuze van de aannemer hadden zij een volwaardige stem.

BIK Challenge

In mei is Pré Wonen de BIK Challenge aangegaan voor deze woningen. Hierbij daagden woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren consortia uit om met dé oplossing te komen om het woningcomplex zo energiezuinig mogelijk te renoveren. In het geval van Sint Aagtendorp: in bewoonde staat. AC Borst Bouw was voor Pré Wonen de uiteindelijke winnaar, voornamelijk door hun score op ‘De bewoner centraal’.

Projectcommissie positief: luisteren en serieus nemen

In het bewonersblad van Pré Wonen, ‘Even buurten’, vertellen zij eind vorig jaar hoe ze het traject hebben ervaren. Henk: “De woningen hebben een opknapbeurt nodig. We hebben last van vocht, de kozijnen tochten en er is veel geluid tussen de boven- en benedenwoningen. Het was goed om direct mee te denken over de aanpak en om ideeën te kunnen spuien.” “Het is interessant om direct eens met een aannemer of architect te sparren. Dat gebeurt niet vaak. De architect kon bijvoorbeeld laten zien wat eventueel nog aangepast kan worden.” vertelt Jan. Angela: “Bewoners weten wat er leeft in een buurt. Dat is belangrijk.” Op www.kpmijnstek.nl/projecten/aagtendorp/ leest u het hele artikel.

2017: aan de slag!

Met Team AC Borst Bouw zet Pré Wonen de puntjes op de i. Vanaf februari 2017 gaat AC Borst Bouw gesprekken met bewoners inplannen. Ze gaan dan bij elke huurder langs om de woning op te nemen en de werkzaamheden te bespreken. Leuk detail is dat het binnenterrein met een drone in beeld zal worden gebracht. Na de zomervakantie 2017 is de planning om te starten. De verbeteringen zijn onder andere het vervangen van daken, dakkapel, kozijnen, cv’s en het isoleren van de daken en ramen. Straks hebben alle bewoners een comfortabele woning!