Dakrenovatie 9 woningen in Andijk

AC Borst Bouw is gestart met een dakrenovatie van 9 woningen in Andijk in opdracht van Woningstichting Het Grootslag. Wij brengen nieuwe ClimaLife dakpannen aan. Deze dakpannen zijn zeer duurzaam omdat ze de lucht reinigen. De dakpan zuivert stikstof van uitlaatgassen en zet het om in niet-schadelijke stoffen.

AC Borst Bouw werkt samen met ketenpartners Koedooder, Konrad, NAG en Goes-Plooy. Wij halen de bestaande pannen van het dak en verwijderen de schoorstenen en dakgoten. Er worden isolatieplaten op het dak geplaatst en de dakramen worden teruggeplaatst of vervangen door nieuwe kunststof dakramen. Goes-Plooy zorgt dat de nieuwe dakdoorvoeren onder het dak worden aan- en afgekoppeld. NAG plaatst een nieuwe aluminium dakgoot en PVC hemelwaterafvoeren. De overstekken worden afgetimmerd met onderhoudsvrij rockpanel.

ClimaLife dakpannen reinigen de lucht
Om de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen door verkeer, verwarming en industrie terug te dringen, kan de dakpan van Nelskamp een belangrijke bijdrage leveren. De ClimaLife betondakpannen reinigen namelijk de lucht. De enige dakpan die N, NO en NOx (resp. stikstof, stikstofoxide en stikstofdioxide) van uitlaatgassen door verkeer, industrie en verwarmingstoestellen zuivert en omzet in niet-schadelijke stoffen zoals NO3-(nitraatmoleculen). Het instituut voor Technische Chemie in Hannover heeft vastgesteld dat bij 2.000 zonuren per jaar en een dakoppervlak ingedekt met slechts 100 m² ClimaLife dakpannen, maar liefst 950 gram stikstofoxide wordt geneutraliseerd. Een vergelijk; 200 m² dakoppervlak reinigt de schadelijke uitstoot van 45.000 gereden autokilometers. Ieder jaar opnieuw.