Feestelijke oplevering in Heemstede

“Daar krijgen we energie van!”

De bewoners bedanken voor hun geduld, dat was de insteek van de feestelijke oplevering. Bedanken dat de timmerlieden van AC Borst Bouw in opdracht van Elan Wonen konden werken aan het verduurzamen van (senioren)woningen aan de Leeghwaterlaan, Ringvaartlaan, Ing. Lelylaan in Heemstede. In de partytent op het binnenplaatsje was dan ook iedereen verzameld: bewoners en mensen van de woningbouwvereniging en het bouwbedrijf. Tussen het klinken van de glazen op het eindresultaat klonk er dan ook vaak: “Bedankt!”  – maar ook uit de mond van de bewoners. Want ze zijn erg blij met het resultaat. Een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen. Dan zitten ze er niet alleen warmpjes bij, ze besparen ook nog eens energiekosten.

Wederzijds bedankt

“Bedankt” was dan ook wederzijds. Twee bewoonsters zeiden dat “iedereen zo ontzettend aardig was”. Werklieden van AC Borst Bouw waren per woning ongeveer 5 dagen bezig: “Daar hadden we rekening mee gehouden door het bed tijdelijk beneden te plaatsen” aldus andere bewoners. “Ze hielpen ook met kleine dingen waar ze eigenlijk niet voor kwamen. Bovendien werd alles keurig opgeruimd. Zelfs de troep die anderen hadden achtergelaten!”.

Lof was er ook voor de begeleiding vanuit Elan Wonen en AC Borst Bouw: “We kregen de planning in een net boekje, en er was altijd iemand bij wie je terecht kon. Er werd echt op alle manieren rekening met ons gehouden.”

De aanwezige medewerkers van Elan Wonen en AC Borst Bouw waren zichtbaar blij met de tevredenheid. Elan Wonen Projectleider Richard van Zwet zei: “We hebben energetische verbeteringen aangebracht in de woningen. En van deze reacties krijgen wij weer energie!”

Tevredenheid alom dus. Is er dan helemaal niets te klagen? Toch wel, volgens een ouder echtpaar aan de rand van de wijk: “Het was eigenlijk heel gezellig. We gaan ze nog missen!”