Modelwoningen Poelven in Castricum bijna gereed

In opdracht van Kennemer Wonen renoveert AC Borst Bouw 49 boven- en 49 benedenwoningen en 6 eengezinswoningen aan de Poelven in Castricum. De modelwoningen worden binnenkort opgeleverd. We hebben de bewoners een rondleiding gegeven door hun woning. Zij vonden dat er veel werkzaamheden verricht zijn en dat het al heel comfortabel voelde ondanks dat de woning nog niet gereed is.

Open huis voor bewoners en omwonenden

Er wordt een open huis georganiseerd voor de bewoners waar wij gaan starten. Zij krijgen een rondleiding door de modelwoningen zodat zij goed kunnen zien wat er gaat gebeuren in hun woning. De omwonenden van de Poelven (‘niet-Poelvenners’) krijgen ook een rondleiding omdat zij interesse hebben in de werkzaamheden. Zo kunnen de omwonenden een kijkje nemen waarom zij al een periode hinder ervaren van de bouwwerkzaamheden.

Van energielabel D/E naar A

De woningen zijn 70 jaar oud en niet goed geïsoleerd. De woningen worden verduurzaamd, vergroot en comfortabeler gemaakt. Alle woningen gaan van energielabel D/E naar A. En door zonnepanelen wekken bewoners zelf groene stroom op. Er komen nieuwe buitenkozijnen en deuren met HR++-glas. De gevels worden geïsoleerd, de dakkapellen aan de achterzijde worden volledig vervangen en het dak wordt van buitenaf geïsoleerd. De benedenwoningen krijgen een uitbouw aan de achterzijde, vernieuwde badkamers, keukens en toiletten. De bovenwoningen krijgen een terras op het dak van de uitbouw. Badkamers en toiletten ouder dan 30 jaar en keukens ouder dan 20 jaar worden vervangen. Daarnaast wordt de vloer beter geïsoleerd voor geluid.