Nu nog meer duurzame technieken voor Woonwaard

Naast zonnepanelen, isolatieparels en inductiekookplaten gaat AC Borst Bouw in opdracht van Woonwaard nog meer duurzame technieken inzetten bij renovaties. 

Ventilatie voor een gezonde lucht

AC Borst Bouw plaatst bij renovaties vaak een mechanisch ventilatiesysteem voor een betere luchtkwaliteit. In de badkamer, de keuken en het toilet wordt er dan vervuilde lucht afgezogen. Verse lucht wordt door ventilatieroosters in de ramen naar binnen gezogen. Wel nieuw voor ons is een WTW (Warmte Terug Winning) unit. In dit apparaat zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgezogen lucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. Zo gaat er geen warmte verloren en ontstaat er een prettig luchtklimaat en een comfortabele temperatuur.

WTW unit

Infraroodverwarming voor een prettige temperatuur

Geen radiatoren meer, want cv-installaties worden vervangen door infraroodverwarming. Aan het plafond worden infraroodpanelen geplaatst. De onzichtbare infraroodstraling verwarmt niet de lucht,  zoals radiatoren dat doen, maar de vloer, muren, personen, meubels, planten en dieren in de kamer. De lucht in de kamer wordt indirect verwarmd omdat de vloer, muren en de objecten de opgenomen warmte afstaan aan de omgeving. Met infraroodpanelen wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en is er nauwelijks verschil in temperatuur tussen vloer en plafond. Elke ruimte krijgt een aparte draadloze bediening. Een thermoboiler voorziet de woning van warm water. Door deze nieuwe technieken toe te passen werken Woonwaard en AC Borst Bouw samen aan duurzamere woningen in de toekomst.

Infraroodpaneel