Ouderen beleven ‘Sail In Parade’ op unieke wijze

ViVa! Zorggroep, Actiezorg, Magentazorg en De Pieter Raat Stichting hebben op woensdag 19 augustus met ongeveer 1.500 cliënten en begeleiders naar de intocht van Sail Amsterdam gekeken. Vanaf de kade van de familie Kruk in Beverwijk hebben zij een prachtig uitzicht op de schepenparade die vanuit IJmuiden langs komt varen.

Een gedeelte van dit evenement is gesponsord door het Gouden Dagen Fonds. Dit landelijke fonds zet zich in voor het welzijn van kwetsbare ouderen. Door het vervullen van wensen geven zij deze mensen een dag die zij niet snel meer zullen vergeten.

Aan alles is gedacht. Op het terrein zijn loopplanken neergelegd. Op de dijk komen stoelen te staan zodat deelnemers een groots uitzicht hebben op de schepen. Toiletunits en een EHBO post zijn onmisbaar, maar een hapje en een drankje mogen ook niet ontbreken. Zo is er een haringkraam en een ijskraam aanwezig. Bovendien krijgen alle deelnemers een lunch. Zelfs het zeemanskoor “De Noordwijkers” zet koers naar het Noordzeekanaal om hun liederen ten gehore te brengen.

Voor deze dag hebben veel bedrijven en organisaties, waaronder AC Borst Bouw, hun zeilen gehesen om honderden ouderen een onvergetelijke Sail 2015 te bezorgen! Speciale inzet is hierbij geleverd door Stichting SRBH door haar donatie en grote hulp bij de organisatie. Ook de inzet van vrijwilligers, en de samenwerking met familieleden is onmisbaar voor de realisatie van dit evenement.

De belevenissen van deze ouderen zijn te volgen via een speciale website, waarop alle social mediabijdragen (met #goudensail) overzichtelijk gebundeld zijn. Deze livestream wordt bij diverse woonzorglocaties op schermen getoond. Zo kunnen ook de ouderen die helaas niet in staat zijn om deel te nemen, toch ‘meekijken’ naar de intocht.