Presentatie duurzaam renovatieconcept

Maandag gaven woningcorporatie Woonwaard en AC Borst Bouw een presentatie over een duurzaam renovatieconcept in de modelwoning in Heerhugowaard. Woonwaard maakt onderdeel uit van de innovatiegroep van corporaties in Noord-Holland en AC Borst Bouw mocht ook een deel van de presentatie verzorgen. Samen vertelden we aan de aanwezige woningcorporaties en partners over ons duurzaamheidsconcept zoals toegepast.

Gasloos en met duurzame elektrische installaties

Ruim een jaar geleden zijn wij samen met woningcorporatie Woonwaard en installatieadviseurs gestart met de ontwikkeling van een duurzaam renovatieconcept voor jaren ’60 eengezinswoningen. De eerste zes woningen in Heerhugowaard zijn afgerond en officieel van het gas af. De woningen zijn voorzien van nieuwe installaties, zoals een mechanisch ventilatiesysteem en een WTW (warmteterugwinning) systeem. Cv-installaties zijn vervangen door infraroodverwarming en een thermoboiler zorgt voor warm water in de woning. Op de nieuwe daken zijn zonnepanelen geplaatst en de gevels zijn gereinigd, opnieuw gevoegd en geïsoleerd. De begane grondvloeren zijn vervangen en de kozijnen hebben HR++ beglazing.

Duurzaamheid monitoren

Om te sturen op bewustwording en bewonersgedrag heeft elke woning een geo-monitoringskastje. Zo controleren wij de duurzaamheid van de nieuwe installaties per woning en hebben bewoners inzicht in hun energieverbruik.

Bekijk de infographic