Start renovatie 132 woningen Poelenburg Heemskerk

Na de renovatie van de Muziekbuurt in Heemskerk in opdracht van Woonopmaat zijn wij gestart met onze nieuwe opdracht: het verduurzamen van 132 woningen in de wijk Poelenburg in Heemskerk. Na ruim een jaar van voorbereidingen en de realisatie van een proefblok is het project nu echt van start! Het komende jaar zijn wij in deze wijk te vinden.

De woningen worden verduurzaamd zodat zij nog 25 jaar mee kunnen. De woningen maken een labelsprong van D/E naar minimaal B. De spouwmuren worden geïsoleerd en er komt een nieuw dak op de woningen. Bestaande pannen worden hergebruikt. Een CO2-gestuurd ventilatiesysteem zorgt voor een gezond leefklimaat. De kruipruimtes worden geïsoleerd. Bewoners krijgen de keuze om zonnepanelen te nemen.

AC Borst Bouw wilde eerst van het voetbalplein een bouwterrein maken. De elfjarige Hayden schreef een brief en zorgde dat het plan gewijzigd werd. De bouwplaats voor het werk Poelenburg in Heemskerk staat nu op “het poepveldje”. Zo blijft het voetbalplein het komende jaar behouden voor de jeugd van Poelenburg! (zie artikel uit het Noordhollands Dagblad).

In 2005/2006 hebben wij in dezelfde wijk werkzaamheden uitgevoerd aan o.a. de bergingen en de gevels. Dat waren toen 184 woningen.