Waalenburgsingel helemaal klaar voor de toekomst

Bandje, bewoners, bouwers en woningbouwvereniging vieren samen oplevering

Het was al gezellig met spelende kinderen, borrelende bewoners en vertegenwoordigers van woningbouwvereniging Stadgenoot en AC Borst Bouw. Maar niemand kon meer stil blijven staan toen een vrolijke percussieband binnenliep. Het maakte de oplevering van 274 woningen aan de Waalenburgsingel in Amsterdam swingend! 

Op uitnodiging van Stadgenoot en AC Borst bouw waren de bewoners en veel van hun kinderen bijeengekomen voor de oplevering van de laatste woning. Het was de afsluiting van een periode van 2,5 jaar waarin alle woningen van de huurders van de woningbouwvereniging werden gerenoveerd.

Voorafgaand aan deze ingrijpende periode kregen de bewoners een ‘menukaart’ gepresenteerd waarop ze konden aantekenen welke woningverbeteringen gewenst waren, naast de zaken die in ieder geval werden gedaan. Minder energieverbruik, meer duurzaamheid en comfort, daar ging het om. Maar vanwege de eigen keuzes was het voor velen een vorm van maatwerk.

Voor iedereen gold dat het even doorbijten was – bouwen en verbeteren gaan nu eenmaal niet zonder stof, geluid en wat ongemak. Vandaar dat veel bewoners kozen voor een logeerwoning tijdens de meest intensieve periode dat hun huis aan de beurt was. Toch waren deze Amsterdammers eensgezind dat de bewonersbegeleiding vanuit AC Borst Bouw een dikke pluim verdiende. Zoals een bewoner zei: “De communicatie was altijd helder, we werden persoonlijk geïnformeerd en de bewonersboekjes waren duidelijk en informatief. En de bouwvakkers die over de vloer kwamen, waren ook wel heel gezellig!”