Zaanstad verduurzamen met Parteon

Bouw bruggen, geen muren! AC Borst Bouw is één van de zes aannemers die samen met Parteon woningen verduurzaamt. Wij leren van elkaar en bereiken samen meer. In de Kepplerstraat in Zaandam worden als laatste stap alle kozijnen vervangen. Het volgende verduurzamingsproject zijn 100 woningen in de Rosmolenbuurt in Zaandam. In februari 2020 tekenden wij samen met vijf andere lokale partners een EPA-raamovereenkomst voor 2 jaar. Alle partners geven een energieprestatieadvies op maat voor het woningbezit van Parteon.

Kepplerstraat
De kruipruimtes en spouwmuren van de 42 eengezinswoningen en duplexwoningen zijn geïsoleerd en er zijn CO2-gestuurde mechanische ventilatiesystemen geplaatst. Alle kozijnen worden vervangen.

Rosmolenbuurt
De 100 woningen in de C.J. Keghstraat, J.H. Cardinaelstraat, P.C. Allstraat en Symon Claeszstraat worden beter geïsoleerd en krijgen een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem. Spouwmuren en kruipruimten worden geïsoleerd met HR++ thermoparels. Glas wordt vervangen door HR++ isolatieglas en oude ventilatieroosters worden vervangen door zelfregulerende ventilatieroosters. Groepenkasten worden voorbereid op elektrisch koken en zonnepanelen in de toekomst. Een lege woning is onze modelwoning en ook ingericht als rustwoning voor bewoners.