Title Image

Energiebesparing

Jaarlijks betalen we in Nederland 13 miljard euro aan energiekosten voor koop- en huurwoningen. Met dit enorme bedrag zouden we woningen ook kunnen renoveren om ze energieneutraal te maken, waardoor ze samen aanzienlijk minder CO2 uitstoten.

Wonen in een energiezuinige woning

Wij werken voortdurend aan het optimaliseren van onze methode om woningen te renoveren naar nul-op-de-meter. Dit doen we niet alleen. We hebben ons aangesloten bij het initiatief Energiesprong van Platvorm 31. Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hoe kan het dat ik minder betaal en toch een beter huis krijg?

Nu betaal je een bedrag per maand aan energiekosten. Die maandelijkse kosten heb je niet meer als je je huis slim laat verbouwen naar energieneutraal. Dus het geld dat je nu maandelijks kwijt bent aan energie, kun je gebruiken om je verbouwing mee af te betalen.

Wat merkt het milieu hier eigenlijk van?

Het milieu merkt hier heel veel van. Een groot percentage van de co2 uitstoot is het gevolg van het verwarmen en koelen van huizen en gebouwen. Als je huis energieneutraal is, gebruik je veel minder fossiele brandstoffen. Je huis is heel goed geïsoleerd en wekt net zoveel energie op als jij nodig hebt.