• Renovatie 143 woningen te Beverwijk
  • Renovatie 143 woningen te Beverwijk
  • Renovatie 143 woningen te Beverwijk

Energiezuinige renovatie 143 woningen Sint Aagtendorp

Opdrachtgever: PRE Wonen
Plaats: Beverwijk
Jaar: 2017


Elke woning is anders
In opdracht van Pré Wonen startte AC Borst Bouw in oktober met de werkzaamheden aan de woningen in Sint Aagtendorp in Beverwijk. Een buurt waarbij elke woning anders is. Dat maakt het een bijzondere buurt, maar dat maakt het ook een uitdaging voor iedereen die hard werkt aan dit project.

Voor de bewoners is het ook een flinke verandering. De woningen worden beter geïsoleerd, de uitstraling wordt gemoderniseerd en er wordt een ventilatiesysteem aangebracht. Bij woningen waar dat nodig is vervangen wij ook de badkamers, keukens en toiletruimte. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen beter geïsoleerd en met betere verwarmings- en ventilatievoorzieningen uitgerust. AC Borst Bouw vindt het belangrijk dat de bewoners het gevoel hebben dat deze woningverbetering van toegevoegde waarde is en dat hun wooncomfort verbetert.

De start vierden we met Pré Wonen, de gemeente  Beverwijk, de ketenpartners en de projectcommissie van Sint Aagtendorp.

Wat is het plan?
Wij richten ons op een duurzame woning met een gezond leefklimaat. Dit bereiken wij door de woningen beter te isoleren (daken en gevels), de uitstraling te moderniseren en een ventilatiesysteem aan te brengen. Bij woningen waar dat nodig is vervangen wij ook de badkamers, keukens en toiletruimte.

Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen beter geïsoleerd en met betere verwarmings- en ventilatievoorzieningen uitgerust. Het voordeel hiervan is dat de woning minder energie gaat verbruiken. Hoeveel dit exact is, is per woning verschillend. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals het type en grootte van de woning, maar ook de leefwijze is bepalend.