Brandpreventieve maatregelen verpleeghuis Zuiderhout

Opdrachtgever: Zorgbalans
Adviseur: BJH safety services
Plaats: Haarlem
Jaar: 2014


In opdracht van Zorgbalans heeft AC Borst Bouw de bouwkundige brandveiligheidsvoorzieningen in verpleeghuis Zuiderhout weer op het niveau van Bouwbesluit aangebracht
Het verpleeghuis “Zuiderhout” staat in een villawijk aan de rand van Haarlem. Zuiderhout biedt verpleging en revalidatie aan voor patiënten met een somatische aandoening. Conform de begrippen van het Bouwbesluit is de gebruiksfunctie een Gezondhuidszorgfunctie. Het gebouw bestaat uit 6 bouwlagen, kelder, beganegrond, eerste verdieping, tweede verdieping, derde verdieping en dakopbouw. Het pand is uitgevoerd als betonskeletbouw waarvan het platte dak van de derde verdieping en van de beganegrond is uitgevoerd als staalconstructie met houten balklaag en vloerdelen.

Het werk omvat het brandwerend uitvoeren conform NEN 6068 en 6069 van de bouwkundige brandveiligheidsvoorzieningen. Deze brandveiligheidsvoorzieningen zijn nodig om te voldoen aan het “rechtens verkregen niveau” zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. De brandwerende voorzieningen bestaan uit het brandveilig uitvoeren van bestaande doorvoeringen, puien, deuren en roosters en het aanbrengen van brandwerend glas in bestaande brand- en subbrandcompartimentsscheidingen.