Duurzame renovatie 29 woningen Heemskerk

Het project Bonckenburchstraat en omgeving omvat 29 huurwoningen. Tussen de huurwoningen in bevinden zich ook koopwoningen, 21 stuks totaal. Alle huurwoningen zijn verduurzaamd en verbeterd. Voor de bewoners heeft dat een toekomstbestendige, comfortabelere woning met lagere energielasten opgeleverd.

Dit levert voor onze opdrachtgever Woonopmaat een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen duurzaamheid, wooncomfort en klantbeleving.

Opdrachtgever

Woonopmaat

Locatie

Heemskerk

Jaar

2023 - 2024

Datum

12/04/2024

Werkzaamheden

 • Vernieuwen van de daken
 • Vernieuwen van de dakkapellen
 • Gevels uithakken, voegen en hydrofoberen
 • Na isoleren van de spouwmuren
 • Nalopen kozijnen
 • Nieuw HR++ isolatieglas
 • Nieuwe geïsoleerde voordeur en achterdeur
 • Aanbrengen van een Ventilatie spaarpomp

Tijdlijn

 • Gunning opdracht november 2023
 • Start engineering december 2023
 • Start uitvoering maart 2024

Bijzonderheden

 • Werkzaamheden uitgevoerd in bewoonde staat.
 • Na de renovatie een comfortabelere en energiezuinigere woning met minimaal energielabel A.

We richten ons op het verbeteren van de schil van de woning. Dat betekent dat we zoveel mogelijk aan de buitenzijde van de woning werken. Zo beperken we de overlast voor de bewoners en hebben ze straks toch een energiezuinige woning.

Met uitvoering van het project zijn de bewonersklachten over hoge energie lasten aangepakt; de energieprestatie van de woningen zijn verbeterd van gemiddeld een label D/E naar label A+.

Geweldig! Mijn ervaring is uitstekend. De vakmannen overleggen voortdurend met mij. Wat ik heel belangrijk vond, is dat er goed rekening werd gehouden met mijn katten, die niet naar buiten mogen. Dit hebben ze heel goed gedaan. Tijdens de werkzaamheden hebben ze alles keurig afgedekt en meldden ze het netjes wanneer een collega de taken overnam.

De bewoners geven ons gemiddeld het cijfer: 8,6

We isoleren de daken. Dat gebeurt aan de buitenkant van het dak. De bestaande dakpannen en panlatten worden verwijderd. Dan brengen we isolatieplaten aan. En vervolgens brengen we panlatten en dakpannen aan. De huidige dakramen vervangen we door nieuwe exemplaren. We stemmen met zonnepanelenleverancier af of dakraam indien nodig verplaatst wordt naar schaduwzijde van de woning. Als het dak van de huurwoning naast een koopwoning zit die niet is of wordt geïsoleerd, maken we een waterdichte overgang van het nieuwe dak naar het bestaande dak van de koopwoning.

De dakkapellen van de woningen vervangen we door een geprefabriceerde geïsoleerde dakkapel van dezelfde afmeting. De nieuwe dakkapel voorzien we van kunststof kozijnen met HR++ beglazing en een onderhoudsarme buitenbekleding. De binnenzijde werken we netjes af.

Tijdens de warme opname controleren we de gevels. Waar sprake is van scheurvorming, losse of gebroken stenen of slecht voegwerk wordt dit hersteld. De kopgevels (gevels van de hoekwoningen) voegen we opnieuw. De spouwmuren voorzien we van isolatiemateriaal.

Aan alle kozijnen worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd als dit nodig is. Het dubbel glas vervangen we voor HR++ beglazing en we brengen nieuw hang en sluitwerk aan. Dit voldoet aan
het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op enkele plekken brengen we ventilatieroosters aan op het nieuwe glas in het kozijn. Dit zorgt voor een gecontroleerde toevoer van lucht en een gezonder binnenklimaat in combinatie met de nieuw aan te brengen ventilatiewarmtepomp unit.

De voordeur en achterdeur vervangen we door een nieuwe houten deur die voorzien is van tocht werende voorzieningen en nieuw hang- en sluitwerk.

Natuurlijke ventilatie door kieren gaan we tegen. We zorgen voor roosters voor de toevoer van verse lucht en brengen een ventilatie spaarpomp aan. De ventilatie spaarpomp bestaat uit een centrale box. Deze hangen wij op de zolderverdieping. De afzuiging komt uit in de badkamer, keuken en het toilet. De mechanische afzuiging in de keuken, toilet en badkamer zorgt voor een goede luchtverversing in de woning.

 

Wij zoeken bouwtoppers!

Wij zoeken bouw-toppers!

Ben jij het talent wat wij zoeken?